Galerija

Martinovanje V Gederovcih na Kompas shopu 18.nov.2018

Lepa novemberska nedelja, dopoldan, hladno, diši po snegu in Gorički oldtimerjimi se odpravimo v Gederovce na Kompas shop, kjer se mošt spremeni v vino. Dobili smo se pred trgovino Kompas shopa, preverili, če je to res, da je  mošt zavrel, se očistil in, da je pripravljen na krst, kakor bi postal vino. Res je vse štima in paše, pride Gospod kateri opravi obred, ter mošt je postane vino. Več si oglejte na fotografijah.

 

Dan odprtih vrat okt.2018

Oktobrsko nedeljo je pozdravilo sončno jutro, ki je na plano privabilo marsikaterega sprehajalca, ki se je hotel naužiti jesenske svežine. Ta energija je dala dodatno motivacijo tudi članom kluba AMK Goričko, ki so planirali tradicionalni Dan odprtih vrat pred PGD v Rogašovcih, kjer je sedež kluba. Srečanje je potekalo brez kakršnih koli obveznosti. Namen je bil predvsem druženje in »oldtimersko modrovanje«. Po prijetnem druženju in okrepitvi, ki jo znajo pripraviti člani kluba, smo se odpravili na panoramsko vožnjo proti Kompas shopu Kuzma, od tam pa na najvišji vrh Pomurja, na »Prekmurski Triglav«.Naše srečanje so, s svojo prisotnostjo, obogatili tudi somišljeniki  iz Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Tako je ostal za nami še en prijeten dan, ki smo ga skupaj preživeli isto misleči. Zadovoljni nad uspešno zaključenim dnevom, smo se poslovilo in se dogovorili za naslednje snidenje

 

 

 

 

 

 

 

Zaključna vožnja AMK Goričko in bratva na Kompas shopu 2018

Spet je tu september in čas za zaključek naše sezone, smo rekli v AMK Goričko. Prišla je nedelja 23-ti september, megleno jutro, turobno, naši Gorički griči v megli. Kaj neki bo, a bo vreme ali ne bo, smo se vprašali? Toda vseeno čez nekaj časa, po jutranji kavici pri Gradu v gostilni Bežan Žökš pokuka sonce iza oblakov. Vedeli smo, dan bo lep.

Šlo je kot po maslu! Vreme iz minute v minuto lepše. Podali smo se na našo zaključno vožnjo in seveda na bratvo grozdja na Kompas shop Kuzma. Tam so naši člani pridno pomogli, da je bilo grozdje obrano in spravljeno tja kamor sodi, najprej na mlin in seveda nato v prešo. Po opravljenem delu so nas,kot je v navadi na Kompas shopu, pogostili, rekli smo kako »oldtimersko« in nato se popoldan odpravili na vožnjo naprej. Pot nas vodila po občini Rogašovci, kjer smo ob prijetnem piknik kosilu dan končali v gostišču Kuzmič pri Sv. Juriju – Rogašovci.

Naše jeklene  konjičke smo odpeljali domov in rekli, zopet do naslednje vožnje.

 

 

 

 

Nekateri člani AVTO MOTO KLUBA Starodobnih vozil GORIČKO smo se odločili za veliki podvig.

Obisk Novega Sada in seveda udeležba na tamkajšnjem Oldtimer srečanju 1.sep.2018.

Tako smo se dne 31.avgusta zjutraj podali na našo tako imenovano odpravo v Novi Sad, ter se seveda, hvala bogu srečno vrnili v nedeljo 2.sep. nazaj na naše prelepo Goričko.

Bilo je doživetje in bilo je lepo videti našo nekdaj bratsko republiko Srbijo iz časov Jugoslavije.

Utrinke iz srečanja, kakor tudi poti je pridno beležil naš fotoaparat…

 

Dogodki
  • Ni prihajajočih dogodkov