Galerija

Čakovec 03.avg.2019

41 Fotografije

Stara Gora 20.julij 2019

19 Fotografije

 

XIII.Mednarodni oldtimer vikend GORIČKO 2019

Ljubitelji in lastniki starodobnih vozil so se danes zapeljali po čudovitem Prekmurju. Uživali so v lepotah neokrnjene narave, preizkušali svoje jeklene konjičke in se družili.

Sledila je paanoramska vožnja po Prekmurju.

Udeleženci so se zjutraj dobili v Kuzmi, od tam jih je pot vodila v smeri Gornji Slaveči, s postankom pri Okrepčevalnici Rak, pot so nadaljevali proti Gradu.

Sledila je vožnja v smeri Motovilci, Ropoča, Domajinci, Cankova. Ustavili so se v Skakovcih, kjer so si imeli možnost ogledati proizvodnjo Kleparstva Šinko.

Pot jih je nato vodila skozi naselja Strukovci, Puževci, Lemerje, Brezovci in Predanovci v Polano. Vožnja se je zaključila na Lovenjakovem dvoru, kjer potekal tradicionalna Paprikašijada. Udeležencem vožnje so podelili pokale, čakala pa jih je tudi pogostitev. Tekst: Zvonko Žekš; Foto: Zvonko Žekš, Janez Laco in Viktor Benko

Na naslovu sobota info, si lahko ogledate tudi video. https://sobotainfo.com/novica/lokalno/foto-video-prekmurje-zavzeli-oldtimerji/481253

Bili smo v Weizu na 20-ti obletnici oldtimer kluba Weizklamm

V Weizu v avstriji je potekala 20.obletnica tamkajšnjega kluba. Zbralo se je več kot 200 avtomobilov, ki so popestrili vzdušje. Tam smo bili tudi mi in si nahranili dušo z ogledom starodobnih vozil. Dobili pa smo tudi nekaj idej za popestritev našega osrednjega srečanja, ki se bo odvijalo 15. junija 2019 v Kuzmi.

Vljudno vabljeni!

 

Otvoritvena vožnja sezone 2019

No pa smo jo le dočakali, bi rekli. Bila je sicer turobna deževna, pač cvetna nedelja 14-ega aprila. Zbrali  smo se kot običajno pri Gradu, pri gostilni Žökš, ter po jutranji kavici in okusnem prigrizku odrinili na vožnjo. Na Kompas shopu Kuzma so nas kot ponavadi prav tako lepo pogostili, nakar smo odrinili naprej do našega člana Edija Štesla v Fikšince, kjer smo bili ravno tako lepo sprejeti in pogoščeni. Ja naša nedelja se je iztekla, deževati je nehalo, za nas pa, kot vemo, nova sezona je pred vrati, za katero želimo, da bi naj bila varna in polna prelepih dogodkov.

 

13.Redni letni občni zbor

Ja prišel je tudi čas, da si rečemo kaj smo naredili v letu 2018, premešamo karte na novo in zakorakamo novim dogodivščinam naproti. Imeli smo 13.občni zbor, kateri je bil tokrat volilni. V samem upravnem odboru imamo sedaj tri nove člane od skupno sedmih. Prejšnji člani so na lastno željo hoteli prepustiti mesto nekomu drugemu, češ, da so potrebni po tolkih leti intenzivnega dela, počitka. Tako se jim tule  zahvaljujem za dolgoletno delo. To so: g.Bunderla Lujz blagajnik in ustanovni član, ter seveda članoma ravno tako iz začetne garniture g.Žekš Jožefu in g.Ropoša Alojzu. Zahvala tudi za fotografski material g.Lacu Janezu, ter seveda vsem ostalim kateri pomagate, da klub tako lepo teče.

Takole pa izgleda po volitvah iz občnega zbora sedanja sestava vodstva AMK Goričko:

Upravni odbor: Poldi Flisar, Jože Ficko, Dušan Bačič, Gregor Poštrak, Viljem Krpič, Sašo Šraj in Viktor Benko

Nadzorni odbor: Weber Franc, Drago Fükaš in Bojan Kiselak ter

Disciplinska komisija: Jože Žekš, Lujzek Ropoša in Bojan Maček

 

 

Bili smo na Dunaju 16.dec 2018

Bila je lepa decembrska nedelja, tretji advent, nekoliko je zeblo po ušesih in mi smo se odpravili na obisk avstrijske prestolnice, Dunaj. Dunaj v vsem svojem blišču in sjaju je kot vedno preplavljen z mnogimi obiskovalci raznih barv in nacionalnosti ter seveda kot že povedano z svojo lepoto vedno zanimiv. Kaj smo videli si poglejte na slikah…

 

 

Sestanek članov AMK Goričko Grad 02.dec 2018

Ja lahko bi rekli, prišlo je tudi to. Prišel je čas, ko gre narava k svojemu počitku, ravno tako tudi aktivnosti v AMK. Tako smo se zbrali na sestanku, letos zadnjem, si povedali kako je teklo naše zdaj že skoraj minulo leto, na koncu podelili koledarje in si zaželeli vse dobro srečno, zdravo in še in še, ter šli vsak na svoje.

 

Martinovanje V Gederovcih na Kompas shopu 18.nov.2018

Lepa novemberska nedelja, dopoldan, hladno, diši po snegu in Gorički oldtimerjimi se odpravimo v Gederovce na Kompas shop, kjer se mošt spremeni v vino. Dobili smo se pred trgovino Kompas shopa, preverili, če je to res, da je  mošt zavrel, se očistil in, da je pripravljen na krst, kakor bi postal vino. Res je vse štima in paše, pride Gospod kateri opravi obred, ter mošt je postane vino. Več si oglejte na fotografijah.

 

Dan odprtih vrat okt.2018

Oktobrsko nedeljo je pozdravilo sončno jutro, ki je na plano privabilo marsikaterega sprehajalca, ki se je hotel naužiti jesenske svežine. Ta energija je dala dodatno motivacijo tudi članom kluba AMK Goričko, ki so planirali tradicionalni Dan odprtih vrat pred PGD v Rogašovcih, kjer je sedež kluba. Srečanje je potekalo brez kakršnih koli obveznosti. Namen je bil predvsem druženje in »oldtimersko modrovanje«. Po prijetnem druženju in okrepitvi, ki jo znajo pripraviti člani kluba, smo se odpravili na panoramsko vožnjo proti Kompas shopu Kuzma, od tam pa na najvišji vrh Pomurja, na »Prekmurski Triglav«.Naše srečanje so, s svojo prisotnostjo, obogatili tudi somišljeniki  iz Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Tako je ostal za nami še en prijeten dan, ki smo ga skupaj preživeli isto misleči. Zadovoljni nad uspešno zaključenim dnevom, smo se poslovilo in se dogovorili za naslednje snidenje

 

Dan odprtih vrat okt.2018

180 Fotografije

 

 

 

 

 

 

Zaključna vožnja AMK Goričko in bratva na Kompas shopu 2018

Spet je tu september in čas za zaključek naše sezone, smo rekli v AMK Goričko. Prišla je nedelja 23-ti september, megleno jutro, turobno, naši Gorički griči v megli. Kaj neki bo, a bo vreme ali ne bo, smo se vprašali? Toda vseeno čez nekaj časa, po jutranji kavici pri Gradu v gostilni Bežan Žökš pokuka sonce iza oblakov. Vedeli smo, dan bo lep.

Šlo je kot po maslu! Vreme iz minute v minuto lepše. Podali smo se na našo zaključno vožnjo in seveda na bratvo grozdja na Kompas shop Kuzma. Tam so naši člani pridno pomogli, da je bilo grozdje obrano in spravljeno tja kamor sodi, najprej na mlin in seveda nato v prešo. Po opravljenem delu so nas,kot je v navadi na Kompas shopu, pogostili, rekli smo kako »oldtimersko« in nato se popoldan odpravili na vožnjo naprej. Pot nas vodila po občini Rogašovci, kjer smo ob prijetnem piknik kosilu dan končali v gostišču Kuzmič pri Sv. Juriju – Rogašovci.

Naše jeklene  konjičke smo odpeljali domov in rekli, zopet do naslednje vožnje.

 

 

 

 

Nekateri člani AVTO MOTO KLUBA Starodobnih vozil GORIČKO smo se odločili za veliki podvig.

Obisk Novega Sada in seveda udeležba na tamkajšnjem Oldtimer srečanju 1.sep.2018.

Tako smo se dne 31.avgusta zjutraj podali na našo tako imenovano odpravo v Novi Sad, ter se seveda, hvala bogu srečno vrnili v nedeljo 2.sep. nazaj na naše prelepo Goričko.

Bilo je doživetje in bilo je lepo videti našo nekdaj bratsko republiko Srbijo iz časov Jugoslavije.

Utrinke iz srečanja, kakor tudi poti je pridno beležil naš fotoaparat…

 

Občni zbor 17.feb.2018

32 Fotografije

Dan žena 08.marec 2017

31 Fotografije

[Album not found]
Obisk Posočja in Italije

45 Fotografije

Občni zbor 28.feb-2015

21 Fotografije

Izlet Tulln 24.maj 2014

36 Fotografije

Sejem 04.maj.2014

26 Fotografije

Izlet v Tulln 2013

24 Fotografije

Otvoritvena vožnja 2013

22 Fotografije

Dogodki
  • Ni prihajajočih dogodkov